Låneförmedlare

Något som blivit väldigt populärt på senare tid är att använda en låneförmedlare när man ansöker om lån. En låneförmedlare är ett företag som hjälper privatpersoner att jämföra lån och räntor online. Tjänsten är kostnadsfri och det är istället bankerna och låneinstituten som får betala en avgift till låneförmedlaren för förmedlade kunder. Den stora fördelen med att använda sig av en låneförmedlare är att man kan få den lägsta möjliga räntan på sitt privatlån. Vidare tas enbart en kreditupplysning trots att man kan få låneerbjudanden från över trettio olika banker. Således kan man hålla ner sina förfrågningar i UC och ändå ta del av utbudet från flera olika aktörer. Nedan kan du se ledande låneförmedlare på marknaden och ta del av information om aktörernas olika räntespann. Du kan sedan enkelt välja den låneförmedlare som du anser erbjuder den bästa tjänsten.

 

Jämför låneförmedlare 2023

 

Flera låneerbjudanden med en enda UC

låneförmedlareAnledningarna till varför många väljer att ansöka om privatlån via en låneförmedlare är många. Dels är tjänsten är helt kostnadsfri vilket innebär att du inte behöver betala något för att få lånen jämförda. Inte heller bidrar användningen till något räntepåslag. Istället får du förmånen att få lånen och räntorna jämförda av en tredje part. Du sparar således in en massa arbete då du inte själv behöver surfa runt hos olika låneinstitut och se över räntor och villkor. Dessutom kan du aldrig exakt få reda på vilken ränta du kommer få hos en bank eller en långivare förrän du gör en låneansökan. Varje gång du gör en sådan kommer dessutom en kreditupplysning att tas. Detta innebär att du som själv går till olika långivare och ansöker om lån kommer få en massa förfrågningar på dig. Detta kan snabbt påverka din kreditvärdighet i negativ riktning. Detta undviker du genom att ansöka om lån via en låneförmedlare så som Lendo, Zmarta eller Sambla.

Att använda sig av en låneförmedlare när man ansöker om lån är inte heller bindande. Således behöver du inte acceptera något av de låneerbjudanden du får om du inte anser att räntan eller villkoren är bra nog. Istället kan du avböja samtliga lån utan att du behöver betala något extra eller bryter något avtal.

Snabb process att ansöka om lån via låneförmedlare

Att använda sig av en låneförmedlare för att jämföra lån är både smidigt och enkelt. Du börjar med en sedvanlig ansökan som inte skiljer sig nämnvärt mot hur det fungerar när du ansöker om lån hos en enskild bank. Själva ansökningsprocessen tar högst några minuter och undrar du något längst vägen så finns det alltid trevliga medarbetare att ta hjälp av. I ansökan fyller du bland annat i hur mycket du vill låna samt hur lång återbetalningstid du föredrar. Därefter är det vanligt att du får uppge om du vill samla befintliga lån och krediter eller inte. Mer om hur du samlar lån kan du läsa längre ned på denna sida. I ansökningsprocessen ingår det även att du uppger information om din privata status. Det handlar bland annat om uppgifter gällande dina inkomster, skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Därtill behöver du uppge hur mycket du betalar för ditt boende samt hur många som bor i bostaden. Allt för att de olika långivarna enklare ska kunna bedöma din kreditvärdighet.

När ansökan är komplett och du har identifierat dig med BankID så kommer en kreditupplysning att tas. Denna tas hos UC och delas sedan mellan de olika samarbetsbankerna. När detta är gjort kommer de banker och låneinstitut som är anslutna till låneförmedlaren komma in med låneerbjudanden. De första erbjudandet kan komma redan efter några minuter medan andra dröjer med sitt svar. Vi rekommenderar dig att vänta i åtminstone 24 timmar innan du accepterar ett låneerbjudande. Detta för att samtliga svar ska hinna inkomma och att du får bästa möjliga förutsättningar för en korrekt jämförelse av lånen. Därefter kan du antingen välja att tacka ja till ett låneerbjudande eller om du inte anser att något erbjudande är bra nog, tacka nej till samtliga. Väljer du att acceptera ett låneerbjudande så får du skriva under skuldebrev innan lånet utbetalas till ditt konto inom 3-5 dagar.

Bra att använda sig av vid samlingslån

Att ta hjälp av en låneförmedlare när man ska låna pengar är aldrig fel. Det finns egentligen ingen orsak att inte göra detta om du har chansen. Den enda anledningen skulle vara att du har en väldigt bra relation med din nuvarande bank och på så sätt kan få en väldigt fördelaktig ränta. I alla övriga fall lönar det sig ofta om man får möjlighet att jämföra räntor och villkor samt ställa de olika låneinstituten mot varandra. Många använder sig idag av låneförmedlare när de ska samla sina lån och krediter. Detta genom att ansöka om ett samlingslån eller hopbakslån som det också kallas. Genom att samla mindre lån och krediter samt snabblån med hög ränta i ett större lån med lägre ränta kan man snabbt sänka sin månadskostnad. 

Att ansöka om ett samlingslån via en låneförmedlare har även andra fördelar. Bland annat är det enklare att hålla koll på den totala skulden man har. Därtill återbetalar du enbart till en enda bank samt kommer ner i kostnader och avgifter som är knutna till lånen. Även gamla avbetalningar kan med fördel bakas in i det hopbakslån du tar via en låneförmedlare.

Olika krav för olika banker

flera låneerbjudandenMånga personer som har blivit nekade lån hos enskilda banker blir positivt överraskade när de ansöker om lån via en låneförmedlare. Detta då chansen att bli beviljad lån eller att få ett bra låneerbjudande ökar när fler låneinstitut får konkurrera om att ha dig som kund. De flesta låneförmedlare i Sverige samarbetar idag med runt 30 olika banker och låneinstitut. Med andra ord säger det sig själv att chansen är större att bli beviljad ett lån så än om du vänder dig till en enskild bank eller låneinstitut. Alla långivare ställer olika krav på nya låntagare. Detta innebär att det finns vissa av samarbetsbankerna som inte kommer skicka ett låneerbjudande medan andra gör det. Många av de långivare som låneförmedlarna samarbetar med accepterar exempelvis låntagare med betalningsanmärkningar och många förfrågningar.

Hur många låneerbjudanden du kommer att få när du går via en låneförmedlare kan variera. Mycket är avhängigt av hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut samt vilken kreditvärdighet du har. En del samarbetsbanker kanske har ett högt inkomstkrav medan andra inte kräver någon fast inkomst. Detsamma gäller för den ränta du erbjuds som sätts individuellt utifrån hur kreditvärdig du är. Dock finns det vissa grundkrav som själva låneförmedlaren ställer på låntagaren. Det kan bland annat handla om att du ska vara folkbokförd i Sverige samt vara över 18 år.

Vanligast att jämföra privatlån

De låneförmedlare som finns på den svenska marknaden idag arbetar främst med att jämföra räntor på privatlån. Det handlar alltså då om blancolån där låntagaren inte går in med någon säkerhet för lånet. Räntan på dessa lån kan ligga på alltifrån 2,99% upp till 29,95% beroende på hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut för den som ansöker om lån. Det finns dock de låneförmedlare som även jämför företagslån och/eller bolån. När det gäller jämförelse av bolån så är de mest framstående aktörerna Zmarta, MittBolån och Consector. Med hjälp av dessa företags jämförelsetjänst kan du jämföra räntan på bolån när du tänkt köpa en villa, ett fritidshus eller en bostadsrätt. Vid användandet av en sådan tjänst får du inte sällan en personlig rådgivare som är dig behjälplig under hela processor.

Principen med att jämföra bolåneräntor är ungefär densamma som jämförelse av ränta på privatlån. Det vill säga att enbart en kreditupplysning tas samt att du får möjligheten att välja mellan flera olika låneerbjudanden. Inte heller vid jämförelse av bolån är en ansökan bindande eller avgiftsbelagd.