Lån med betalningsanmärkning

Om man har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att bli beviljad ett privatlån ibland. Det är dock ingenting som är omöjligt. Förut var det desto svårare att bli beviljad lån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar.

Ibland beror betalningsanmärkningar på att man missat att betala en räkning eller att man inte kunnat betala något man köpt på exempelvis avbetalning, oavsett vilket så finns det banker och långivare som gör individuella bedömningar om du ansöker om lån trots betalningsanmärkning.

Något man bör ha i åtanke är dock att även om man numera kan bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar så är oftast villkoren och räntorna inte lika förmånliga som om när man lånar pengar utan betalningsanmärkning.

Hitta lån som accepterar betalningsanmärkningar

Det första man måste göra om man har betalningsanmärkningar är att hitta lån från en bank eller långivare som accepterar detta. Att vända sig till någon av storbankerna är oftast lönlöst då de ofta har en policy mot att låna ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar.

Ett bra tips är att vända sig till en låneförmedlare. Via en låneförmedlare kan ansökan om lån med en enda ansökan som sedan skickas ut till flera olika långivare och banker och på detta sättet sparar du mycket tid som du istället hade behövt lägga på att leta reda på olika långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Lån med betalningsanmärkningVad är kraven för att låna med betalningsanmärkning?

Alla långivare ställer olika krav på dig som låntagare. När man ansöker om lån med betalningsanmärkningar är kraven oftast hårdare eftersom en betalningsanmärkning är ett tecken på att du någon gång misskött din ekonomi, vilket innebär en större risk för långivare att låna ut pengar till dig.

Även när det gäller lån med betalningsanmärkningar så ser kraven olika ut för att du ska kunna bli beviljad ett lån. I listan nedan kan du se några av grundkraven som ställs på dig som vill låna pengar trots betalningsanmärkningar.

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Vara bosatt i Sverige
  • Ha ett svenskt personnummer

Utöver ovanstående krav så tillkommer oftast krav på inkomst och andra saker, det är dock individuellt för varje långivare.

Att tänka på när man lånar pengar med betalningsanmärkning

Vi råder ingen som har betalningsanmärkningar att låna pengar, men ibland hamnar man i en situation då man verkligen kan vara i behov av finansiering, även om man har betalningsanmärkningar.

Något som kan vara bra att känna till är som vi tidigare nämnde, att ränta och villkoren ofta är mindre förmånliga om man tar ett lån med betalningsanmärkning. Så det kan vara bra att ha i åtanke att försöka låna så litet belopp som möjligt för att undvika dyra och höga räntor i största möjliga mån.

Se även till att du helt säkert vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid för att undvika att din ekonomi och din kreditvärdighet försämras ytterligare.

14 Sep 2021